Een zadel kopen via een webshop, kan dat?

Een zadel moet goed op je paard liggen en bij de ruiter passen. Je kan dit niet weten als je je paard niet bij je hebt bij de aankoop en niet op het zadel hebt gereden. Mijn advies is dan ook om bij twijfels over je huidige zadel of bij de aanschaf van een ander zadel een deskundige zadelpasser te laten langskomen. Dan weet je dat je goed advies krijgt en er professioneel naar wordt gekeken. Als je een goed passend zadel hebt, zal je paard beter kunnen bewegen en geen klachten ontwikkelen als drukplekken en ongewenst gedrag door pijn. Uiteindelijk ben je dan beiden beter af en het kan je paard veel narigheid en pijn en jou veel onkosten besparen. Een slecht passend zadel kan veel complicaties geven. Ik raad aan om een zadelpasser te consulteren bij problemen of bij de aanschaf van een zadel. Koop niet ongepast een zadel via een webshop of internet. Laat ook je zadel twee maal per jaar controleren op ligging, want je paard verandert door conditie in de seizoenen en door toe- of afname van bespiering.  

 

Als je via deze site een zadel wilt kopen, dan raden wij je sterk aan een zadelpasconsult te nemen. Het zadel wordt gepast op je paard en bereden door de ruiter om te kijken of het hele plaatje klopt en jouw paard zich onbeperkt kan bewegen.

 


Zadelconsult~zadelcheck

Bestel een zadelconsult om je te verzekeren van een juiste ligging van je zadel door een gediplomeerd Master Saddle Fitting Consulent.

Neem contact op om een datum af te spreken.

  • € 90,00 per paard (€ 80,00 per paard op onze locatie)
  • Zadelpasconsult van 90-120 min.
  • Probeer verschillende merken en modellen uit.
  • Reiskosten  € 0,30 per km.
  • Bij meerdere consulten in dezelfde regio kunnen de reiskosten lager uitvallen.

€ 90,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 6 - 10 werkdagen1